Vakantiehuis in Frankrijk

Vakantiehuis
In La Chave

Vrijheid, natuur en rust.

Een uurtje ten zuiden van Clermont-Ferrand in de regio Auvergne staat een sfeervol vakantiehuis. Gelegen in een prachtig gebied met ongerepte natuur waar de geuren van tijm zomer je neus doen prikkelen en ‘s avonds het geluid van de uilen de omgeving vult. Geniet van de stilte en de rust in het vakantiehuis in Frankrijk

Qua activiteiten zit je nergens aan gebonden. In alle vrijheid kun je genieten van de natuur door er heerlijk te wandelen, fietsen, zwemmen, kanovaren, niets doen, lezen, mijmeren, genieten: de hectiek achter je laten en jezelf weer terugvinden in de sfeer die dit gebied van Frankrijk te bieden heeft.

Voorzieningen

Wanneer je het huis binnen komt waan je je meteen weer in vroegere tijden. Het huis is authentiek ingericht en in de stoelen voor de houtkachel kun je genieten van de warmte. Er is een keuken met een electrisch fornuis plus oven, woonkamer met houtkachel,, badkamer met douche, toilet en een wasmachine.

vakantiehuis frankrijk
vakantiehuis frankrijk
Slaapplekken

Er zijn drie slaapkamers met totaal 5 slaapplaatsen en een kinderbedje. Wanneer je de trap op loopt staat er in de grote ruimte een groot tweepersoonsbed. In de andere ruimte boven staan twee eenpersoonsbedden.

Op de begane grond in het kleine kamertje staat een eenpersoonsbed.

Waar is het?

Het huis is gelegen in het departement Haute-Loire, 100 km. ten zuiden van Clermont Ferrand, 5 km. ten westen van Lavoûte-Chilhac, 300 meter van St. Austremoine. Om van het zomerhuis gebruik te maken betaal je: €70,-per nacht in juli en augustus, de resterende maanden €65,- per nacht.

Meer weten?

Uitgebreide informatie over de route, wat er allemaal in huis aanwezig is en de verdere afhandeling, kun je ontvangen als je besluit ons huis te huren.

Het huis zal je verwelkomen!

Kanoën, kajakken & wandelen

Lijkt het je leuk om de omgeving te ontdekken op een andere manier dan via de weg? Dan is het aan te raden om te gaan kanoën op de Allier! De Allier ontspringt op een hoogte van 1501 meter  iets ten zuiden van Langogne en meandert zich een weg door Auvergne richting het noorden.

Het is mogelijk om bij verschillende bedrijfjes kano’s of kajaks te huren en hiermee het water van de Allier te trotseren! 

Het gebied  is vrij ongerept en je kunt er heerlijk wandelen, door riviertjes en weilanden en heuveltoppen waar je van het uitzicht kan genieten!

Ook zijn er allerlei markten, brocantes en ‘vide greniers’, het staat vaak op aanplakborden langs de kant van de weg aangegeven, of bij het VVV.
Op zaterdag zijn er weekmarkten in Broude, St. Flour (oude binnenstad), Le Puy en Velay. Op dinsdag en donderdagochtend is de weekmarkt in Langeac

auvergne

Herbora

Praktijk voor Natuurlijk Gezond zijn te Dedemsvaart.