Rite van de Baarmoeder

Wat is de Rite van de Baarmoeder

De Rite of the Womb is een ritueel dat is ontstaan vanuit de wijsheid van de ‘Natives’, de oorspronkelijke wijsheid van Vrouwen van lang geleden.

Het is wordt omschreven als een geschenk aan alle vrouwen. Het geeft je een transitie en heling van het celgeheugen van onze baarmoeder. 

Al eeuwenlang ligt in ons celgeheugen de onderdrukking, het misbruik en de ontkenning van de vrouwelijke energie. En ook in je huidige leven heb je misschien dingen meegemaakt die jou blokkeren op je weg naar gezondheid en vreugde.

En vaak dragen we ook een stuk (bewust en/of onbewust) pijn en verdriet van onze moeders en groot/voormoeders of zelfs verwondingen mee in ons systeem.

Het kan zich uiten in fysieke klachten en/of kan het je weerhouden om te doen wat je hier werkelijk komt, omdat je helemaal niet lekker in je vel zit!  Soms zit in je celgeheugen ook ervaringen die het je moeilijk maken om zwanger te worden. Heling van je celgeheugen voorkomt ook dat we onze kinderen opzadelen met thema’s uit ons collectief bewustzijn en onze familielijnen!

De Dertien Oorspronkelijke Clanmoeders

In het boek van Jamie Sams: “De dertien Oorspronkelijke Clanmoeders” staat beschreven dat ‘de Planetaire Familie van de Aarde zich zal herstellen als vrouwen zich overal en altijd veilig zouden voelen’. Geheelde vrouwen zijn in staat om te zorgen voor een bedding voor gezondheid en welbevinden voor de komende 7 generaties.

Met mijn eigen woorden zou ik er graag aan toe willen voegen: het gaat om het helen van de vrouwelijkheid in de mens op onze Aarde, of je nu in een mannenlichaam of vrouwenlichaam zit! Dat is de weg naar vreugde, gezondheid, welbevinden en Liefde!

In mijn praktijk richt ik me op veilige manieren van heling van ons celgeheugen door ademwerk, systemisch werk, trauma healing  èn de Rite van de Baarmoeder. Allemaal manieren om je bewust te worden van wat je bij je draagt, beseffen wat het je gebracht heeft en dit vervolgens in liefde en vertrouwen los mogen laten. Dan kun jij je lichaam echt gaan bewonen met de Jij die jij bent!

Deze ‘13e Rite’ is een geschenk aan jezelf en de collectieve vrouwelijke energie.

Her-inneren

Misschien is NU het moment aangebroken dat elke vrouw zich weer mag her-inneren wie ze werkelijk is: boordevol power en ook zacht, liefdevol en wijs. Juist in onze kwetsbaarheid schuilt onze Kracht!

De Rite van de Baarmoeder is zeer krachtig en brengt, in alle zachtheid, jouw moederschoot van creatie in natuurlijke balans, waardoor je gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde weer zal stromen. Een heling, een zegening en een wedergeboorte van de sterke, liefdevolle, essentie van jouw vrouw-zijn.

De Rite is voor alle vrouwen, dus ook (of juist) als je geen baarmoeder meer hebt. Vrouwen met of zonder kinderwens. Ook wanneer je nog niet menstrueert, ter voorbereiding op je zwangerschap, om vrij te zijn van overgangsklachten, etc. Het is een heling van je vrouwelijkheid.

Mocht je zwanger zijn, dan wordt geadviseerd met de Rite te wachten tot je 3 maand zwanger bent. De enige reden hiervoor is dat je in het geval dat er iets mis zou zijn met je zwangerschap, je niet de Rite hiervoor als oorzaak zou kunnen aanwijzen.

Heling

Laten we onze baarmoeder helen. Laten we de baarmoeders van onze moeders, zussen en dochters helen. Op deze wijze brengen we ook heling aan Moeder Aarde.

Ik bied deze rite van de baarmoeder aan in een groep van maximaal 6 vrouwen, waarin ik zorg voor een veilige bedding waarin er alles mag zijn. Het neemt een dagdeel in beslag, dus een middag of een ochtend. Kijk voor de data in de agenda.

Heb je eenmaal de rite ontvangen dan mag je die doorgeven aan andere vrouwen, het verspreid zich de laatste jaren als een olievlek over de wereld! En als je al eens eerder de Rite hebt ontvangen dan zal iedere volgende Rite weer op een ander niveau doorwerken

Als vrouw gaan we door allerlei bijzondere fases gedurende ons leven, iedere fase kent een mooi ritueel, kijk hiervoor eens op de pagina Overgangsrituelen

Lieve Vrouw, voel je welkom!

Neem contact op


Herbora

Praktijk voor Natuurlijk Gezond zijn te Dedemsvaart.