Herbora | Wie ben ik
62
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-62,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 
Maak kennis met Petra

Wie ben ik

Wie ben ik

Mijn naam is Petra Oord (1967) en ik leef samen met Peter en onze 3 bijna volwassen kinderen op een mooi plekje op het platte land. We hebben een fijne eigenhandig verbouwde boerderij met een grote moestuin en kruidentuin, kippen, een hond en een kleine kudde schapen.

We zijn een beetje ‘zelfvoorzienend’: ik verbouw onze eigen groenten en kruiden, en we gebruiken vrijwel altijd 2e hands materialen bij veel dingen die we hier doen. Voor ons is ‘terug naar de natuur’ een rustpunt en een inspiratiebron in ons leven geworden.

Nadat ik 15 jaar als verpleegkundige in de zorg werkzaam was geweest ben ik mij in de Natuurgeneeswijzen gaan verdiepen.  Daarvoor volgde ik diverse opleidingen.

Opleidingen
  • 3 jarige Kruidenvakopleiding (Fytotherapie)
  • Opleiding Sabaaydi masseur (Kruidenstempelmassage)
  • HBO opleiding Bloesemremedie Nederland
  • HBO Medische Basiskennis
  • Opleiding Voetreflexologie BER (Bond Europese Reflexologen)
  • Diverse cursussen/bijscholingen in  holistische massagetechnieken, voetmassages,

Shamballah healing, fytotherapie, oplossingsgerichte therapie, reinigen en ontgiften etc.

Ik ben als natuurgeneeskundig therapeut aangesloten bij de onderstaande beroepsverenigingen.

Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk mijn consulten en behandelingen als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Kijk voor de zekerheid in je verzekeringspolis.

VBAG
VBAG
De VABG waakt over de kwaliteit van haar leden, door middel van strenge selectiecriteria, een registratiesysteem, beroepscode, een klacht- en tuchtregeling en bij- en nascholing, wordt de kwaliteit van mij als therapeut gewaarborgd.
RBCZ
RBCZ
De stichting RBCZ is een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren in de complementaire zorg (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert.

RBCZ behartigt de algemene belangen van de aangesloten beroepsbeoefenaren in de complementaire zorg en is een onafhankelijke intermediair tussen beroepsorganisaties, de zorgverzekeraars en cliënten.

Alleen therapeuten op Hbo-niveau en artsen binnen de complementaire zorg worden geregistreerd in het openbare register van RBCZ. Zij mogen de beschermde titel voeren Registertherapeut BCZ®. Deze titel is vastgelegd bij het Benelux Merkenbureau.

Naast registratie en certificatie biedt RBCZ een onafhankelijk tuchtrecht. Dit is ondergebracht in een aparte stichting: Stichting TCZ (Tuchtrecht Complementaire Zorg).

S.C.A.G.
S.C.A.G.
De Geschillencommissie Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen