Wie ben ik - Herbora
62
page-template-default,page,page-id-62,wp-custom-logo,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-51608
 
Maak kennis met Petra

Wie ben ik

Wie ben ik

Mijn naam is Petra Oord (1967) en ik leef samen met Peter op een mooi plekje op het platteland. We hebben een fijne eigenhandig verbouwde boerderij met een grote moestuin en kruidentuin, kippen, een hond en een kleine kudde schapen. We hebben samen 3 inmiddels volwassen kinderen, die hun eigen weg in het leven aan het vinden zijn.

We zijn een beetje ‘zelfvoorzienend’: ik verbouw onze eigen groenten en kruiden, en we gebruiken vrijwel altijd 2e hands materialen bij veel dingen die we hier doen. Voor ons is ‘terug naar de natuur’ een rustpunt en een inspiratiebron in ons leven geworden.

Nadat ik 15 jaar als verpleegkundige in de zorg werkzaam was geweest ben ik mij in de Natuurgeneeswijzen gaan verdiepen, het boeide mij altijd al, maar mijn gezondheid en mijn levensweg vroeg er ook om. Ik had een auto-immuunziekte ontwikkeld en ik kwam er achter dat ik mijn leven lang best een hoog stress niveau had, dat ik de lat voor mezelf vrij hoog legde en me steeds af vroeg: “Doe ik het wel goed genoeg?” Het werd een zoektocht, waarop ik veel gevonden heb, waaronder mezelf! En die weg gaat steeds door, langs bergen en dalen, de zon krijgt er echter steeds meer ruimte!

Ik vond de verbinding met mezelf bijvoorbeeld terug in het me (weer) eigen maken van de ‘in en outs’ van de Kruidengeneeskunde. Wat een heerlijkheid! Nog iedere dag pluk ik daar de vruchten van. Ook kwam ik er achter dat mijn ademhaling veel beter kon en ik vond daar de sleutel voor het verlagen van mijn stressniveau, maar nog meer naar de ervaring dat ik mijn lichaam veel beter ging voelen, dat had ik jaren niet gekund!

 

In 2009 ben ik met mijn praktijk begonnen, Peter bouwde een prachtige ‘Hut’,  een praktijkruimte waarin ik met plezier en passie behandelingen en workshops ging geven.

In 2018 ben ik me ook gaan richten op Systemisch Werken met het lichaam (familie opstellingen, waarbij je lichaam als richtingaanwijzer wordt gebruikt). De ervaringen zijn diepgaand, positief en brengen helende veranderingen in het familiesysteem teweeg.

In 2019 heb ik een prachtige diepgaande training Ademwerk gevolgd, gericht op transformatie, het verwerken van onverwerkte ervaringen en het verbeteren van je levenskwaliteit. Ik was hier zo enthousiast over dat ik gelijk na deze training aan de opleiding tot  holistic ademcoach begon.

Sinds mijn scholingen en verdiepingen in ademwerk, heb ik honderden ademsessies mogen begeleiden!

Genoten opleidingen
  • 3 jarige Kruidenvakopleiding (Fytotherapie)
  • Opleiding Sabaaydi masseur (Kruidenstempelmassage)
  • HBO opleiding Bloesemremedie Nederland
  • HBO Medische Basiskennis
  • Opleiding Voetreflexologie BER (Bond Europese Reflexologen)
  • Opleiding Familieopstellingen in combinatie met Lichaamsgerichte therapie
  • Sjamanistisch Ademwerk certificatie training
  • Opleiding tot  Holistic Ademcoach
  • Biologika Master opleiding(als basis de German Medicine)