Kruidengeneeskunde

Alle Planten, Bomen, Bloemen, Groenten en Vruchten van moeder Aarde!

Hoe de kruiden om mijn aandacht vroegen

Zo’n 20 jaar geleden wandelde ik met onze kleine kinderen door het prachtige gebied van ons huisje in Frankrijk (Auvergne). Ik maakte een opmerking over de planten die we om ons heen zagen. “Waar zouden al die kruiden voor bedoeld zijn?”, vroeg ik. ‘Goh mam, daar is vast wel een school voor…!”, zeiden mijn kinderen.

Een paar jaar later maakte mijn leven een ommezwaai en ik startte met de ‘kruidenvakopleiding’. Als een spons nam ik 3 jaar lang al die prachtige oude en nieuwe kennis in mij op. Ik voelde herkenning, verwondering en blijdschap!

Het bleek dat mijn levenspartner Peter al jaren boeken over kruiden had aangeschaft op allerlei markten, kringlopen en oude boekwinkels. Als ik een titel van een boek noemde dan zei hij:”Oh, die staat volgens mij bij ons in de kast…” 

Hij ‘wist’ gewoon dat dit bij mij ging passen, net zoals het de bedoeling was dat hij me 33 jaar geleden meenam naar dit prachtige plekje hier in Dedemsvaart, met genoeg ruimte om daar van alles te gaan creëren!

Sindsdien kan ik niet meer ergens lopen zonder de bermen en de bomen te zien. Zelfs al loop ik over een industrieterrein of over een parkeerplaats langs een autobaan, dan heb ik alle planten al gecheckt! 

En als ik in een nieuw gebied kom, (bijvoorbeeld een paar jaar geleden in Griekenland met mijn dochter) dan word ik helemaal enthousiast en verrast door zóveel mooie kruiden op onze moeder Aarde!

Hoe nu verder?

In de jaren 2010 t/m ongeveer 2012 heb ik kruidenworkshops gegeven. Daarna richtte ik me meer en meer op de individuele behandelingen in mijn praktijk.

Maar ik voel nu dat het meer en meer noodzakelijk wordt om de draad weer op te pakken. De Kruidengeneeskunde mag weer in ere worden hersteld, zonder idiote restricties en beperkingen! Wat een onzin, ik ben klaar met de belemmerende energie van de ‘Matrix’.  Daarin wordt er waarschijnlijk een ‘oud stuk’ in mij getriggerd, hopppa!

Stel nou dat het de bedoeling is dat alles wat we als mens tot ons nemen, helend is?

Alles wat om ons heen groeit, is betekenisvol voor onze gezondheid, ons welzijn en ons leefplezier. Iedere plant, boom of bloem heeft een bepaalde kracht, energie, een kleur, een geur die helend werkt op iedere klacht op fysiek, mentaal of spiritueel niveau.

Verder bevatten deze schatten van moeder Aarde allerlei inhoudstoffen, waarvan al heel lang bekend is dat deze heilzaam zijn voor ons lichaam en geest.

Kruidenkracht

Er zijn ook veel planten die op hun werking nog niet ‘wetenschappelijk’ zijn aangetoond, maar waarvan we wel weten, ook door ‘overleveringen’, dat ze heilzaam zijn. Kruiden werken helend op de symptomen die je lichaam aangeeft, maar zéker ook op het thema die achter deze klacht zit.

En als je je realiseert dat alles energie is, dan werkt de energie van een kruid met al haar kracht op ons energiesysteem. Daarom is het zo mooi dat je een verbinding kunt aangaan met een kruid, er vervolgens een thee, een tinctuur of zalf van maakt, zodat de helende werking dan al begint!

kruidengeneeskunde

Kennis van kruidengeneeskunde

De kennis van de kruiden om ons heen heb ik me dus weer eigen gemaakt door een 3 jarige opleiding Kruidengeneeskunst, diverse bijscholingen, oude en nieuwe boeken en door zelf deze kruiden te gebruiken. Voor mij was en is dit een manier om weer in contact te komen met moeder Aarde en met mezelf.

We weten dat de kruidengeneeskunde (en de Natuurgeneeskunde in het algemeen) stelselmatig door instanties, systemen, stromingen is gedwarsboomd. Eeuwenlang!

Immers, er valt weinig te verdienen aan wat zomaar in de natuur aanwezig is, en ook mensen die gezond zijn!

Het is nu de tijd dat we ons weer verbinden met de Natuur en Haar kruiden. Zeker Nu, we worden ‘gepusht’ om ons heil in handen te leggen van de farmacie met hun chemische middelen.

Terwijl we een uitstekend immuunsysteem/recyclesysteem hebben en de microben (Bacteriën, schimmels en virussen) helpen ons lichaam met reinigen en regenereren! En als dat niet goed lukt, dan zijn er nog heel veel kruiden die ons kunnen ondersteunen. 

Wij zijn geen chemische fabriek waar je zomaar van alles in kan stoppen. We kunnen veel meer dan we denken en ‘geleerd’ hebben, we kunnen onszelf gezond maken en houden: Onder andere mét de kennis van de kruiden!

 Ik geef weer kruidencursussen, waarin de belangrijkste kennis weer bij jou ‘terugkomt’!

Kijk op in agenda voor de data!

Neem contact op

Heb je vragen over wat kruidengeneeskunde voor jou kan betekenen? 


Herbora

Praktijk voor Natuurlijk Gezond zijn te Dedemsvaart.