Hoe werk ik - Herbora
50671
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-50671,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Hoe werk ik

Hoe werk ik

Bij de je eerste afspraak beginnen we met een intake gesprek. Hierin wil ik er graag samen met jou achter komen wat de bron is van jou gezondheidsprobleem. Een klacht staat nooit op zichzelf, het lichaam wil je wat vertellen, het is een manier om jou duidelijk te maken dat je misschien op een verkeerd spoor zit, dat je dingen anders moet gaan doen, of dat je gewoonweg voor jezelf moet kiezen en dat het belangrijk is naar de signalen van je lichaam te gaan luisteren!

Misschien zijn er in het verleden dingen gebeurd, die je nu belemmeren je eigen weg te volgen. Of spelen er op dit moment dingen in je leven waardoor je het gevoel hebt niet verder te komen. Het kan ook zijn dat je helemaal niet weet wat je weg is en loop je op dit moment vast en wil je jezelf helpen weer je pad te vervolgen, alleen dan met meer energie, meer vreugde, rust en vertrouwen en gezondheid.

 

Bewustwording

De weg naar gezondheid is je bewust worden, wat vertelt je lichaam jou, wat vraagt het leven van jou, waar wordt je blij van. Soms stel ik de vraag: als je morgen wakker wordt en alles is precies zo zoals je het hebben wilt, hoe ziet het er dan uit? Hoe zie jij eruit, waar ben je, hoe ziet die plek eruit, met wie ben je, wat ben je aan het doen, hoe voelt het allemaal? Als je de beperkingen die je hoofd verzint, even parkeert, wat voor een plaatje krijg je dan voor je? Dát is een vingerwijzing naar jou bestemming!

 

Effecten van stress

Verder wil ik graag nog wat vertellen over stress, omdat inmiddels bekend is dat 80% van onze klachten en ziekten ontstaan door stress in het lichaam. En deze stress kan van alles zijn: je leefwijze (niet voor jou goede voeding, te weinig beweging etc.), veel te weinig echte ontspanning. En ook: niet de keuze maken in je leven die goed voor jóu zijn, leven vanuit je hart en doen waar je hart ligt. Op deze manieren houden wij o.a. onze adem vast en komt er te weinig zuurstof en levensenergie in onze cellen en organen met alle gevolgen van dien. Maar we kunnen ieder moment in ons leven een andere keuze maken! Een bijzondere helende manier om tot de kern van het probleem te komen en te helen is ademwerk

In overleg met jou maken we een plan voor behandelingen die het beste bij jou passen.

Het is leuk om zelf de verantwoordelijkheid voor je gezondheid en leven te nemen en vertrouw erop dat ik je doorverwijs naar een arts als dat nodig is.

Mijn praktijk is aangesloten bij het Cat, het woord ‘therapeut’ wordt in hun logo gebruikt. Ik wil die term loslaten, zie mij als een richtingaanwijzer op je pad, jij doet zelf je innerlijk werk naar heling en bewustwording. Ik loop met jou ‘een eindje op’ vanuit mijn eigen ervaringen en lessen van het leven zelf, aangevuld met kennis en kunde! Wordt je eigen coach!

Wat ik je aanbied zal een combinatie zijn van:

  • Ademwerk en ademtechnieken
  • Systemische werken: combinatie van lichaamswerk en familieopstellingen
  • een combinatie van de bovenste twee
  • Therpeutische massage
  • Voetreflextherapie
  • Fytotherapie en bloesemremedies
  • MIR methode
  • Coaching gesprekken waarin je je sleutel vindt voor jou eigen weg naar gezondheid en welzijn

“Het verleden is helemaal voorbij.

Het is teruggekeerd tot het niet waaruit het ontstaan is.

Ik ben vrij.

Ik heb een nieuw gevoel voor eigenwaarde.

Ik waardeer mezelf nu.

Ik heb vertrouwen in mijn vermogen om mezelf lief te hebben en te steunen.

Ik heb ondervonden dat ik kan groeien en veranderen in een positieve richting.

Ik ben sterk. Ik ben één met al het leven.

Ik ben één met de Universele Macht en Intelligentie.

Goddelijke wijsheid leidt me bij elke stap die ik zet.

Ik ben helemaal veilig en ik ben op weg naar het hoogste goed.

Dat is makkelijk en vreugdevol.

Ik voel me herboren.

Ik heb zelf gekozen voor mijn wereld.

Ik ben heel dankbaar voor alles wat ik heb en voor wie ik ben.

Ik ben gezegend en welvarend in alle opzichten.

Alles is goed in mijn wereld.”

(Louise Hay)