Fytotherapie - Herbora
50736
page-template-default,page,page-id-50736,wp-custom-logo,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-51608
 

Fytotherapie

Fytotherapie

De Planten, de Bomen, de Bloemen en de Groenten en Vruchten van moeder Aarde!

Schatten van moeder Aarde

Alles wat om ons heen groeit, is betekenisvol voor onze gezondheid, ons welzijn en ons leefplezier. Iedere plant, boom of bloem heeft een bepaalde kracht, een kleur, een geur die helend werkt op iedere klacht op fysiek, mentaal of spiritueel niveau. Verder bevatten deze schatten van moeder Aarde allerlei inhoudstoffen, waarvan al heel lang bekend is dat deze heilzaam zijn voor ons lichaam en geest. Veel stoffen zijn aangetoond en onderzocht op hun werking. Er zijn ook veel planten die op hun werking nog niet ‘wetenschappelijk’ zijn aangetoond, maar waarvan we wel weten dat ze heilzaam zijn. Het kruid werkt dan helend op de symptomen die je lichaam aangeeft, maar ook op het thema die achter deze klacht zit.

Het is jammer dat de kruidengeneeskunde in Nederland door de wetgeving en andere factoren in het nauw wordt gedreven, een soort ‘heksenjacht’ anno 21e eeuw! Het maakt dat wij steeds meer afgescheiden raken van de Natuur, afgescheiden van onszelf en onze eigen Wijsheid!

Kennis van kruiden

De kennis van de kruiden om ons heen heb ik me weer eigen gemaakt door een 3-jarige opleiding Kruidengeneeskunst, diverse bijscholingen, oude en nieuwe boeken en door zelf deze kruiden te gebruiken. Voor mij was en is dit een manier om weer in contact te komen met moeder Aarde en met mezelf. Ik ervaar daarin een rijkdom en ook rust, verbinding, plezier en verwondering.

Gezonde keuzes maken

In een consult geef ik dan ook adviezen over het gebruik van kruiden, als thee, tinctuur, zalf, olie, of als bloesemremedie. Soms kun je volstaan met het louter dragen van een kruid in een zakje onder je kleding, zoals de ‘oude sjamanen’ al wisten. Het is een uitdaging om ondanks alles wat er door de media en de overheid ons wordt voorgeschoteld, je eigen gezonde keuze te maken over wat je gebruikt om je gezondheid te bevorderen middels kruiden, voeding en leefwijze. Ik ga er vanuit dat een klacht of symptoom nooit zomaar uit de lucht komt vallen, het lichaam wil je graag wat vertellen. Het is één van de manieren hoe je ziel met jou contact kan maken. Je wordt gevraagd te kijken hoe je jouw leven inricht, of je naar je hart kunt luisteren en of je stappen wilt zetten om zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor je gezondheid. Dat betekent Vrijheid! Ik help je hier graag bij!