Herbora | Fytotherapie
50736
page-template-default,page,page-id-50736,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Fytotherapie

Fytotherapie

Fytotherapie of kruidengeneeskunde is een holistische manier van genezen en valt onder de natuurlijke geneeswijzen. Het maakt gebruik van de kracht (d.m.v. de inhoudstoffen: mineralen, vitamines, fyto oestrogenen en heel veel stoffen die niet te traceren maar wel essentieel zijn!) en de wijsheid van planten om het zelfgenezend vermogen te stimuleren.

Hiervoor is wel een bepaalde instelling nodig:

De geneeskrachtige werking vind pas bodem als je je bewust bent van jezelf en je levenswijze. Als je zicht krijgt op je pad naar heling en dan zullen de planten je graag willen helpen, stimuleren en ondersteunen.

We kijken welk kruid of welke kruiden het best bij je passen, in de vorm van een tinctuur, een thee, een balsem/zalf of een olie, een bloesemremedie. Het hangt van de duur van je klachten en je proces af, hoe lang je de kruiden gaat gebruiken.

Binnen de Natuurgeneeskunde zegt men dat het lichaam ziek wordt als er een teveel aan afvalstoffen in het lichaam aanwezig is. Deze afvalstoffen krijg je bij je, door de afbraak van de voeding en alles wat je tot je neemt. Ook emoties veranderen de samenstelling van de bloed, er komen meer afvalstoffen in je lijf. Normaal kan het lichaam dit prima aan door deze uit te scheiden via je nieren en je lever (darmen) en huid. Als het niet lukt, probeert het lichaam dit op andere manieren. Dr. Reckeweg (een Duitse professor) beschrijft in 6 fasen hoe het lichaam zich van afvalstoffen ontdoet. Bij fase 1 is er niets aan de hand, na fase 3 krijg je echt duidelijke klachten. Kruidengeneeskunde is één van de natuurgeneeswijzen die je lichaam kan ondersteunen op een goede manier van de afvalstoffen af te komen. Soms zullen dit reinigende kruiden zijn, maar ook vaak ‘opbouwende’ kruiden om te zorgen dat bepaalde organen hun werk weer goed gaan doen.

Je kunt kruiden gaan gebruiken in de vorm van theeën, tincturen, zalven of oliën.

Soms kun je ook volstaan met het (Sjamanistische) gebruik: door de kruiden een tijd bij je te dragen in een zakje!