Familieopstellingen - Herbora
51155
page-template-default,page,page-id-51155,wp-custom-logo,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-51608
 

Familieopstellingen

Familieopstellingen/Systemisch werken via het lichaam 

Een unieke combinatie van Familieopstellingen en lichaamsgerichte therapie.

“Je kunt masseren tot je een ons weegt, maar wanneer een cliënt niet op de eigen plek in het familiesysteem staat, zul je slechts tijdelijk effect van je behandeling bemerken.”<br /> (uit: “Het veld van aandacht”, door Connie van der Arend)

Voorouderlijke herinneringen

Herinneringen die in je lichaam zijn opgeslagen, uit je jeugd, uit je voorouderlijke lijn, uit vorige levens, kun je niet wegmasseren. Sterker nog, het lichaam wil deze herinneringen kwijt en doet er alles aan om je van deze dingen bewust te maken, omdat het lichaam van nature zichzelf wil helen.

Je krijgt gezondheidsklachten, je merkt dat je vastloopt in je leven en je ervaart dat je steeds in dezelfde patronen vervalt, ook al doe je nóg zoveel aan zelfontwikkeling!

Mijn eigen ervaring met dit lichaamswerk

De eerste ervaring met systemisch werk via het lichaam, was heel bijzonder. Ik voelde me vanaf het begin veilig en gedragen. Toen ze haar handen op mijn onderrug legde en mijn vroeg hoe ik ondersteund was in mijn leven schoot ik in een diep verdriet. Mijn lichaam reageerde heftig en wist precies wat er gezien mocht worden. Dit had ik niet met mijn hoofd kunnen bedenken. Het voelde bevrijdend en ik kreeg zoveel begrip voor mezelf en voelde bovendien heel veel liefde voor mezelf. Dat is echt ‘thuiskomen bij jezelf’. Dat lijkt een cliché, maar het is echt waar!  

Toen ik de verbinding weer terug had met mijn lichaam en me bewust werd van wat daar allemaal zat en een ‘grote schoonmaak’ hield, werd het eindelijk rustig in mijn hoofd, (en toen ook in mijn lichaam! “) ik ben dankbaar dat het systemisch werk op mijn pad is gekomen!

Oerenergie en kleine wondertjes

Als je aangeraakt wordt op ‘de laag van de ziel’, betrek je het ‘grote veld’ (je familiesysteem) erbij en krijg je de mogelijkheid om je eigen plek in jouw systeem in te nemen, zodat de liefdesenergie weer vrij kan stromen, door vele generaties heen naar jou toe in het Hier en Nu!. Deze Oerenergie stroomt van je voorouders van het begin van de Aarde, van het begin van het Universum helemaal door je heen (zie boek “Het nieuwe optellen”, door Hylke Bonnema). Het is een levendige, bezielde levenstroom die door je lichaam wil stromen. Zitten daar blokkades, trauma’s, overtuigingen, aannames die deze stroom tegenhouden, dan kan dit systemisch lichaamswerk kleine wondertjes creëren. Het ontvouwt zich iedere keer weer op een unieke manier, precies voor jou passend op het goede moment.

In je hoofd leven

Veel mensen zijn tegenwoordig het contact met hun lichaam kwijt, we zitten veel “in ons hoofd”,

Het kan ook zijn dat er zoveel in ons lichaam zit opgeslagen, dat we liever in ons hoofd wíllen zitten, als een soort ‘overlevingstrategie’, om maar niet te hoeven ‘voelen’.

Een voorbeeld van een begin van een sessie

Na het voorgesprek, waarin ze vertelt wat er zoal speelt op dit moment van haar leven, neemt ze plaats op de massagetafel. Ik vertel haar over het celgeheugen van ons lichaam en hoe lichaamsgericht werken verandering kan brengen in de beleving en verwerking van thema’s in je leven. Ik leg uit dat we gaan werken op ‘de laag van de ziel’ en dat wanneer ik mijn handen op bepaalde plekken van haar lichaam leg dat ze dan een reactie kan waarnemen. Naar aanleiding van deze reactie kunnen we kijken hoe ze die plek bewoont, welke emotie er zit opgeslagen en wat er opgeruimd/logelaten mag worden.
Ik zit aan het aan het voeteneind, ontspan me, ben me bewust van mijn ademhaling en van mijn voeten op de grond en zet mijn intentie neer. (ik richt me op het Veld, ik richt me op de stilte, ik richt me op de energie van Patty en ik laat ontvouwen wat zich aandient en heb vertrouwen in wat gezien mag worden)”.

Laat je verassen door de rust en veiligheid die je ervaart als je je eigen plek inneemt!