De Authentieke Vrouw - Herbora
51095
page-template-default,page,page-id-51095,wp-custom-logo,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-51608
 

De Authentieke Vrouw

De Authentieke Vrouw

De Authentieke Vrouw is een vrouw die verbonden is met haar oorspronkelijkheid, ze is verbonden met de Aarde en de Maan, die haar de levenscycli tonen. Ze draagt de oerkennis in zich en heeft toegang tot deze wijsheid via haar baarmoeder, haar  hart en haar gevoel, haar innerlijke stem en haar Hogere Zelf. Dit vormt de basis van hoe zij haar leven creëert. Haar natuur maakt dat ze zacht is en ze weet dat haar kwetsbaarheid haar kracht is. Ze is liefdevol, helder en wijs, verbindend, oordeelloos, sensueel, waardig, creatief en ze weet hoe ze haar helende, verzorgende en beschermende gaven kan  inzetten. Ze voelt wanneer het tijd is om zich terug te trekken en wanneer ze de wereld met haar rijkdom kan trakteren.

Ze omarmt haar krachtige Zusters en weet dat de vrede in de harten van de mensen begint met het eren van de Vrouwelijkheid in de mens. Zij doorkruist met haar open houding heersende dogma’s en bemint de waarheid in ieders van ons.

Deze Oervrouwelijkheid is eeuwen onderdrukt, verguisd en vervolgd door het overheersende patriarchaat. Om te overleven werd ze gedwongen haar authenticiteit te verloochenen en bewoont ze haar vrouwelijk lichaam minimaal en probeert ze zich op een mannelijke manier staande te houden. Maar diep van binnen hoort ze de innerlijke stem die haar roept om terug te keren naar haar Vrouwelijke Bron, die inmiddels is verrijkt met heel veel nieuwe en oude wijsheid en kracht. Zij rijst op uit het as als de Feniks en  eert en herkent zichzelf weer in de beschrijving van de Authentieke vrouw!

In de nieuwe wereld is de Vrouw veilig en wordt het Vrouwelijke geëerd en beschermd door wijze en Mannelijke kracht. Wanneer deze geheelde Vrouw zorg draagt voor haar omgeving, dan is gezondheid (in alle facetten!) en het welbevinden van de komende generaties gewaarborgd!

En zo is het!

De Grootmoeders spreken

In 2010 las ik het eerste boek van “De Grootmoeders spreken’  van Sharon Mc Erlane. Dit boek boeide mij enorm, al wist ik toen nog niet wat ik er mee moest. Het duurde vervolgens 7 jaar voordat ze weer op mijn pad verschenen, eerst in de gedaanten van mijn eigen 2 grootmoeders en bijna tegelijkertijd als de 12 Grootmoeders uit allerlei landen en culturen. En ze zijn om me heen gebleven, ze zijn er als ik ze uitnodig bij het werk wat ik mag doen en voor allerlei vragen in mijn leven, waarvoor ik hun hulp en wijsheid inroep.

 

“Een oproep van de Grootmoeders”, is voor iedereen die zich geroepen voelt om hier gehoor aan te geven. Een uitnodiging om de Yin kracht op Aarde te herstellen, een vat te zijn van rustige, kalmerende energie. Voor jezelf, de mensen om je heen en de Aarde. Hoe mooi is dit! We kunnen hierin zoveel doen, we kunnen echt verschil maken!

 

Later kwam het boek van Jamie Sams: ‘De Dertien Oorspronkelijke Clanmothers’ op mijn pad. Zij spreekt over de komst van de Spirituele Raad van de 13 Grootmoeders, deze maakt deel uit van de Hopi-profetie. ‘als de Grootmoeders spreken, zal de wereld helen’. Deze oer-moeders vertegenwoordigen de vrouwelijke energie en zijn ware kosmische creatiekrachten. De herkomst van deze vrouwen is verbonden met inheemse volkeren uit de hele wereld, ze vertegenwoordigen een geschiedenis die zich over duizenden jaren uitstrekt.

 

Voor mij zijn de ‘beide’ groepen Grootmoeders dezelfde, ze zijn een uitdrukking van het vrouwelijke Goddelijke, archetypen die mij aanspreken. Op een ander moment of setting kan het evenzo goed je Hoger Zelf zijn, een Engel, een Spirit, een opgestegen Meester. Vormen van dit Goddelijke in ons en om ons heen liggen voor mij niet vast: In mijn hart is er vrijheid en verbinding!

 

Eens in de 6-8 weken komt er een groep vrouwen bij elkaar in mijn Hut, we noemen onze groep: ‘Vrouwen van licht’. We werken met het ‘Net van Licht’ en we sturen onze gebundelde krachtige, liefdevolle, vrouwelijke energie over dit Net.

Juist in deze ‘veranderende tijden’!