Ademwerk - Herbora
51226
page-template-default,page,page-id-51226,wp-custom-logo,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-51608
 

Ademwerk

Wat is ademwerk?

Ademwerk is een krachtige en doeltreffende methode, waarbij de adem wordt gebruikt voor heling, persoonlijke en spirituele groei en het verhogen van je levenskwaliteit.

 

‘Zoals je ademt leef je en zoals je leeft adem je!’

 

Hoe je ademt zegt veel over hoe jij in het leven staat, je adempatroon laat dat zien. Als je je hiervan bewust wordt geef je jezelf ook de mogelijkheid om patronen in je leven los te laten en te kiezen voor manieren voor jou veel beter werken.

 

De verbonden ademhaling en de ‘Wim hof ademtechniek’

In een sessie doe ik samen met jou een ademanalyse en ik leer je een paar ademtechnieken: de ‘verbonden ademhaling’ en de de ‘Wim Hof ademtechniek‘.  Bij deze 2 technieken breng je in korte tijd bewust meer zuurstof en meer levensenergie (=’chi’) in je lichaam. Dit heeft veel effect op je gezondheid. Heel vaak heeft ons lichaam een tekort aan zuurstof en dus ook chi. Er komt een zuiveringsproces op gang, regeneratie en heling. Je lichaam is echt intelligent en heeft een groot zelfgenezend vermogen, juist met meer zuurstof!

 

Met deze veilige manier van ademen geef je jouw lichaam de kans om weer contact te maken met wat je vast hebt gehouden, wat je onderdrukt en wat je blokkeert om een gezond en vervullend leven te creëren. Je omzeilt ‘het denken’, waardoor je bij de kern komt van wat er nu speelt in je leven. Hoe heerlijk is dat! Bovendien helpt het je bewust je leven te veranderen, te creëren, te leven vanuit je hart. Je kunt effect verwachten op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.

 

Hartcoherentie

Ook leer ik je te ademen naar een betere ‘hartcoherentie‘. Dit levert een grote bijdrage aan de balans en gezondheid van je hele systeem. Bovendien komen we er achter dat ons hart erg belangrijk is en een grote intelligentie heeft, waar ons verstand niet bij kan. ‘Leven vanuit je hart’, hoort daar bij. Hartcoherentie blijkt hierbij onontbeerlijk!

‘Als je naar je hart leeft, kies je automatisch voor liefde en geef je die vanzelf vorm via compassie en zorg voor het welzijn van jezelf, anderen en de planeet Aarde’ (Dr. Joe Dispenza)

“In de ademsessie zag ik zo duidelijk voor me hoe ik in dit leven, maar ook in vorige levens, de vaste overtuiging kreeg en vast hield: “Ik ben niet goed genoeg!” Ik kon het verdriet in mijn lichaam ervaren, het voelde bevrijdend dit eindelijk eens toe te laten. Ik kon het vervolgens loslaten en me dankbaar en veilig in mijn lichaam voelen….als een warm bad…: ‘ik ben goed zoals ik ben!’ “

Waar zou Ademwerk jou mee kunnen helpen?

 • Als je direct ontspanning wilt ervaren, je stress wilt elimineren
 • als je angst voelt (allerlei soorten) en/of paniekaanvallen hebt
 • Als je meer ruimte wilt geven aan je emoties, wilt leren voelen en ‘uit je hoofd’ wil komen
 • Als je gezondheidsproblemen hebt/(chronisch )ziek bent
 • Als je in een Burn Out zit
 • Als je lichamelijke of psychische pijn wilt verlichten en wilt ervaren wat de signalen van je lichaam jou willen vertellen
 • Als je meer in ‘Verbinding” wilt zijn met je lichaam en je authentieke zelf
 • Als je graag meer contact met ‘Spirit helpers’, Engelen, je Goddelijke verbinding etc. wilt krijgen
 • Als je veel hebt meegemaakt en graag ervaringen wilt verwerken en loslaten
 • Als je niet weet wat je verder met je leven moet, wat eigenlijk je ‘missie’ is
 • Als je bewust iets aan je leven wilt veranderen, iets ‘neer gaan zetten’: creëren!
 • Als je meer vreugde in je leven wilt, als je wilt meer leven vanuit je hart
 • Als je meer zelfliefde wilt voelen
 • Als je je graag vitaler wilt voelen

Hoe verloopt de ademsessie?

Het is een goed om van de te voren je intentie voor de ademsessie neer te zetten, het draagt mee aan de effectiviteit van de sessie en bovendien helpt het je te blijven focussen.

Dan ga je op je rug liggen op een comfortabele mat op de grond. je gaat eerst ontspannen ademen , we kijken hoe je je ademhaling kunt verbeteren door je adem naar je buik en je middenrif te brengen, dat voelt al heel fijn en ontspannen. Dan oefen ik samen met jou de ‘volledige en verbonden ademhaling’ totdat je die te pakken hebt en begeleid jou intuïtief en veilig verder door de sessie heen, soms in combinatie met de ‘Wim Hof ademtechniek‘. De intelligentie van je lichaam weet precies wat er nodig is op dit moment. Wat zich aandient, kun je aan. Je eindigt met een ontspannen ademhaling en gevoel van rust en ruimte en het ‘thuiskomen’ in de ‘tempel van je Ziel’. En dit is geen cliché!

De ervaringen die ik zie bij mijn cliënten zijn bijzonder:

‘Ik kan gewoon vóelen, mijn hoofd kan er niet bij!’

‘Wat voelt het fijn en veilig in mijn lichaam!’

‘Wat kom ik snel tot de kern van mijn verdriet en wat fijn is dat om dat gewoon eens ‘te laten zijn!’ ‘

‘Wat kan ik helder zien wat ik wil met mijn leven en wat er voor een uitnodigingen er liggen voor mij!’

'Als je naar je hart leeft, kies je automatisch voor liefde en geef je die vanzelf vorm via compassie en zorg voor het welzijn van jezelf, anderen en de planeet Aarde'<br /> - Dr. Joe Dispenza -

Wat verder belangrijk is

Ik adviseer 3 ademsessies achter elkaar te plannen, met maximaal 2 weken tussenruimte, de data spreken we van te voren af.

Als je 3 ademsessies achter elkaar plant, dan maak je een soort ‘commitment’ met jezelf, je gaat een mooi proces aan.

Na deze sessies bekijk je wat er verder nodig is, misschien wil je nog paar sessies plannen met grotere tussenpozen. Voel wat goed voor je is, het ontvouwt zich wel!

Lees hier meer over ademhaling.